S*White Crystal's - Kennel White Crystal

Uppfödning av Ragdoll & Samojed

Info

Jag som innehar kennelnamnet White Crystal samt stamnamnet S*White Crystal's heter Jeanette Palmblad. Jag och min dotter Johanna bor i Luleå, Norrbotten.

Kennelnamnet fick jag godkänt 2004, precis innan min första samojedkull föddes. År 2010 hade jag min sista kull. Det har blivit 3 samojedkullar under dessa år. I Augusti 2017 somnade min sista Samojed Xena in, hon var 13,3 år och från min första kull. Nu är hundaveln vilande och vi får se hur det ser ut i framtiden. Jag kommer mest troligen inte fortsätta med Samojed, trots att jag älskar den rasen.

2008 Kom norska skogkatten Inez in i vårat liv, det var verkligen kärlek vid första ögonkastet! Hon den underbaraste katten jag haft hittills. Så efter alla tester på henne var godkända så beslöt jag mig att ta en kull på henne, jag skaffade stamnamnet 2009 och 2010 födde hon 4 underbara krabater, 1 hane och 3 honor. Min plan var att behålla en hona från den kullen för att fortsätta med aveln. Tyvärr så var det annat som kom i vägen, som gjorde att jag fick göra mig av med Inez. Men henne får jag träffa när jag vill, hon bor på samma område som mig. Så är så glad för det! Nattis som jag hade tänkt behålla hamnade hos en uppfödare i Finland (FIN*Kujakeikarin), hon är nu mer mamma till 3 kullar på sammanlagt 19 ungar och lever idag som en glad pensionär.

Efter att ha varit "kattlös" i 6 år, så har äntligen lilla ragdoll tösen "Zaga" flyttat in till oss just före julen 2016, vilken julklapp sen!! Tack Christina för att vi fick äran att köpa henne av dig. 2017 flyttade ännu en ragdoll tös in hos oss, Söta Ehnja, en blåsköldpaddstabby, även hon från Christina.
Ragdoll har varit min dröm ras länge och nu äntligen har jag fått möjligheten att äga två underbara katter och min dröm att börja föda upp Ragdoll har fått en bra grund hoppas jag.
2018 Kom min första ragdollkull efter Zaga & Izze, en dröm som blivit sann <3

Mitt mål som uppfödare är att följa hälsoprogrammen för att minimera riskerna för sjukdomar så gott jag kan, att föda upp rastypiska djur med bra mentalitet i liten skala.

Lite historia om mig

Mitt intresse för uppfödning har funnits sen jag var liten. Är uppväxt med djur, Katter (huskatter), hamstrar, kor, grisar, får, hundar m.m. Jag är delvis uppväxt på en bondgård, där jag fick planera och välja vilka tjurar vi skulle inseminera korna med, det var väldigt spännande.
Vi hade även en kull på vår finska stövare.
När jag började gymnasiet så hade jag dansmöss som jag födde upp, hade som mest kring 60 st. Men efter sjukdom hos dom så la jag ner den.

När jag började sista året på gymnasiet så skaffade jag min första hund, Remo, han var en Finsk spets, min guldklimp. Det var när han fick Epilepsi och jag började leta reda på vart och varför han fick det, som jag kände att jag ville börja med uppfödning.
Det visade sig att EP lång latent hos honom och då Schäfervalpen Tilly kom in i vårt liv, som den triggades igång. Han fick väldigt kraftiga anfall, just då visste jag inte vad som orsakade det, utan det förstod jag senare. Han blev bara 5,5 år gammal..
Tilly hade sina problem hon också, hon fick foderallergi och därmed följdproblem, till slut tog det på lynnet på henne. Jag var höggravid och väntade min dotter, när hon var på väg och hugga ett barn. Då tog jag beslutet att hon fick somna in, hon blev bara 1,5 år gammal. Så två hundar fick jag skiljas ifrån inom loppet av ca 6 månader.

Detta var ännu en orsak som gjorde att jag kände starkare för att starta uppfödning och försöka göra det bästa jag kunde för att föda upp så friska djur jag kunde.

Min första samojed Cindy flyttade in våren 2002, det blev början på min samojeduppföding

Jag är så nöjd över alla kullar som jag fött upp och hoppas på att det ska bli några till i framtiden

Kram/ Jeanette Palmblad <3

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)